Parijs, de stad van de liefde. Maar ook van mode, design en lekker eten. En dat lekkere eten, daar ging het nou net om! Een mooie groep dames, leden van de Vereniging van Ambachtelijke Slagersvrouwen van Nederland, waren al eerder op reis geweest naar Italië om de geheimen van parmaham te ontdekken. En de Iberico ham bracht de groep vorig jaar naar het zuiden van Spanje voor een mooie studiereis.

JUISTE KEUZE
Dit jaar stond Parijs op het verlanglijstje. Niet met het vliegtuig maar met de Thalys. En aangezien de dames verspreid over heel Nederland wonen, is de trein zo gek nog niet! Met verschillende opstapplaatsen in Nederland is dit voor groepen ideaal. Zodra compleet en na een lekkere kop koffie en croissant, kwamen we al snel aan op station Gare du Nord in Parijs. Parijs kent natuurlijk enorm veel hotels, in alle prijscategorieën en designs. Maar misschien is de ligging van het hotel eigenlijk nog wel belangrijker. Om de verkeersdrukte te vermijden kun je in Parijs vaak beter de metro pakken, zeker met kleinere groepen. Voor deze groep waren extra faciliteiten van een hotel, zoals zwembad of wellness, minder belangrijk maar ging de voorkeur juist uit naar wat ruimere kamers en een centrale ligging, dichtbij de metro.

DE BUIK VAN PARIJS
De groep heeft de bekende hotspots van Parijs ontdekt met de metro, te voet, op de fiets en vanaf het water. Maar de belangrijkste ontdekking was toch wel… de smaak van Parijs! Op het programma ontbreekt een food-tour door de buik van Parijs dan ook niet. Heerlijke macarons, proeverijen van fantastische wijnen met bijbehorende charcuterie. Met natuurlijk ook een bezoek aan Marché des Enfants Rouges, de oudste overdekte markt van Parijs. Van een traditionele brasserie in Art Nouveau stijl tot het trendy restaurant Alcazar. Maar ook een bezoek aan de winkel van Dehillerin, een klassieke groothandel in kookattributen en vol culinair gereedschap wordt zeker gewaardeerd. Een paradijs voor zowel de amateurkok als een professional. Tijdens de laatste avond worden de dames ontvangen door chef-kok Bertrand Bluy. Hij verrast de dames niet alleen met heerlijke rillettes, maar geeft ook alle geheimen prijs achter de verschillende recepten. Genoeg inspiratie om thuis en in de slagerij nog meer varianten op te verzinnen. Bon appetit!