Om Zwitserland beter te leren kennen, organiseert het Switzerland Convention & Incentive Bureau elk jaar de Meeting Trophy. De Meeting Trophy is een spannende race tussen verschillende landen dwars door Zwitserland. Waarbij het land per vliegtuig, trein, tram, bus, boot, auto, op de fiets en te voet ontdekt wordt. En ik was één van de gelukkigen die erbij mocht zijn, als lid van Team NL!

MEET & GREET
Het programma was grotendeels geheim. Wat vast stond was de ontmoetingsplek op Schiphol. Hier ontmoet ik de overige leden van Team NL. Een mooie groep mensen, alle werkzaam in de meeting en event industrie. We hebben er zin in en kunnen niet wachten om de strijd aan te gaan! Wat staat ons te doen?

We vliegen aan op Zurich, waar we na een korte trein en tram rit, midden in het centrum staan. Met nog zeker 35 graden aan het begin van de avond, voelt de stad tropisch aan! Niet het meest ideale weer om een stad te ontdekken. Maar juist in Zurich is dit geen probleem. De stad ligt aan het meer, met aan het water allerlei leuke restaurants, compleet met zwembad en duikplank. De perfecte plek om deze rally te beginnen!

Tijdens de eerste avond stellen alle landen teams zich voor. De regels worden uitgelegd en de rally kan beginnen. Het draait om samenwerken, tactiek, logisch nadenken, kennis, lef, kracht en een soms wat geluk. Het wordt een mooie eerste avond met heerlijk eten en een verfrissende duik in het meer van Zurich.

1, 2, 3…. GO!
Gewapend met een roadbook vol opdrachten gaan we de volgende ochtend van start. Zurich is een levendige stad met trendy hotels, leuke pleintjes met restaurants en veel jonge mensen door de goede universiteiten in de stad. Door de rally opdrachten komen we op veel verschillende plekken. Zo proeven we de stad, letterlijk en figuurlijk. Want die heerlijke chocola is natuurlijk niet te weerstaan! Vanuit Zurich varen we met de reguliere ferry naar het plaatsje Thalwil om vervolgens aan boord te gaan van onze eigen ‘Thomas de trein’. De tafels staan al gedekt voor een heerlijke lunch. Het uitzicht is adembenemend; blauw groene meren met daarachter de bergen met sneeuw, kletterend watervallen en schilderachtige dorpjes. We weten gewoon niet waar te kijken. Genieten!

ZWITSERSE BERGEN
Eindbestemming deze dag is de wintersportplaats Andermatt, hoog in de bergen. De warmte van de stad maakt plaats voor de frisse berglucht. We springen op de fiets om ook dit stukje te ontdekken en de nodige opdrachten uit te voeren. Waar Team NL hoge koeien.. ik bedoel ogen gooit en de hoogste score weet te behalen. Mmm, hier moet je bij geweest zijn! Er is geen tijd om even te relaxen want na een korte wandeling brengt de kabelbaan ons hoog de berg op. Fantastisch uitzicht, ondergaande zon en racletten in een Zwitserse berghut. What else do you need?

HAREN IN DE WIND
Het motorgeluid van snelle auto’s als wekker in de vroege ochtend… mijn hotelkamer ligt aan de voorzijde met een prachtig uitzicht op de bergen maar ook op parkeerplaats. Dat verraadt wat we vandaag gaan doen! Geen vervelende verrassing trouwens. Want hoe leuk is het om zelf door de bergen te rijden in een cabrio?

Via slingerende bergwegen van de Furkapas staan we al snel in de sneeuw! Eind juni, in korte broek een sneeuwballen gevecht houden, love it! Onderweg leuke (en zeer onverwachte!) stops. We lunchen in de tuin van Kursaal in Interlaken, aan de voet van de Jungfrau. In de middag bereiken we onze verrassende bestemming voor deze dag, Thun. Best koud is het water van het meer maar heerlijk verfrissend na deze enerverende dag!

MOMENT VAN DE WAARHEID
De laatste avond.. de prijsuitreiking. We hebben er een goed gevoel over. Misschien geen 1e plaats maar we hebben vertrouwen (of stille hoop) op een top 3 plek. De locatie van de avond is in elke geval in stijl; het mooie kasteel Schloss Schadau ligt op 5 minuten lopen van het hotel. Na de nodige speeches en toasts is het finale moment aangebroken. Ondanks ons harde werk & teamwork valt Team NL net naast het podium, plek 4. Jammer, even slikken en weer doorgaan… feest! En hoe mooi is het dan, als het winnende team de prijs opdraagt aan Team NL, vanwege onze positieve bijdrage & teamspirit de afgelopen dagen. Who else? Onze avond kan niet meer stuk!

ERVAAR HET OOK!
Met een grote glimlach kijk ik terug op de afgelopen dagen. Zoveel gezien, gedaan en leuke mensen ontmoet. En wat is Zwitserland een fantastisch mooi land. Goed aan te vliegen, verrassend veelzijdig en veel te bieden voor meetings, events en zakelijke groepsreizen. Ik ben enthousiast en vertel je er graag meer over. Veel dank aan Switzerland Convention & Incentive Bureau!