Kick-off
De kick-off is alweer een week geleden en nog steeds lopen we met een grote glimlach rond. Het allereerste event van de Kite4Life Foundation op het strand van Zandvoort, een groot succes! Alles valt samen op deze bijzondere dag: de indrukwekkende verhalen van overlevers en naasten, gevoelens van angst en hoop. Een open discussie over de emotionele ervaringen en ‘rollercoast’ na de diagnose van kanker. Gezien vanuit verschillende invalshoeken, mooi begeleid door de gastheer Ron de Rijk.

Na de enerverende ochtend is het in de middag tijd om de doelgroep welkom te heten en kennis te laten maken met datgene waar het uiteindelijk om gaat, de kite-sport! Een sport waar je wellicht niet meteen aan denkt na een herstelperiode. Maar wat wel een goede manier kan zijn om weer het gevoel van hoop, trots en zelfvertrouwen te krijgen. De touwtjes in handen hebben, vrijheid, de frisse buitenlucht en even je zorgen vergeten. Fantastisch hoe ambassadeur Ruben Lenten op mooie wijze zijn “overleef” verhaal én liefde voor het kiten deelt.

Time for action!
En het moet zo zijn… juist op het moment dat we het strand opgaan, begint het te waaien! Beter kan het niet. Terwijl de ene groep alvast het juiste gevoel krijgt via de kite-simulator, gaat de andere groep direct aan de slag met een powerkite. Mooi om te zien hoe enthousiast iedereen is. De kracht van de wind en vervolgens zelf de mogelijkheid hebben om te kunnen sturen, zelf de regie te bepalen tot hoever je wilt en kunt gaan. Het zorgt voor adrenaline, verbazing en blije gezichten.

Samenwerking
De Kite4Life Foundation werkt samen met verschillende kite-scholen in heel Nederland. Door het aanbieden van een lespakket van 3 x 3 uur kunnen overlevers en hun naasten de eerste beginselen van de kite sport ervaren. Hoe mooi is het om samen een nieuwe sport te leren? Wat vervolgens een enorm gevoel van trost, hoop, vrijheid en energie geeft, net als oprichter Baris Soyogul heeft ervaren.

Trots
Helaas is het nodig. Liever hebben we dat de rotziekte niet zou bestaan. Baris, je mag heel trots zijn op dit mooie initiatief! Ik ben blij dat ik deel uit mag maken van het team achter de Kite4Life Foundation. En ik hoop dat we via deze events nog veel meer mensen kunnen bereiken en deze mooie kans kunnen bieden!