MOOI HOLLAND

Terwijl ik dit schrijf, zit ik in de trein, op weg naar Maastricht. Voor de mensen die mij een beetje kennen; de trein en ik zijn niet altijd de beste vrienden. Maar eerlijk is eerlijk, de laatste tijd gaan we best goed samen! En ik geniet van het mooie Hollandse landschap waar ik doorheen ‘trein’. De drukke stad verdwijnt uit het zicht en maakt plaats voor uitgestrekte polders en weilanden. Hier en daar nog wat mooi gekleurde velden vol tulpen. En dat doet mij terugdenken aan de organisatie van een heel bijzonder event!

De locatie een typisch boerenland met aan de ene kant de sloot en een wei vol koeien. Aan de andere kant het land waar tulpen worden gepoot. En juist daar, midden in de polder, dat was dè perfecte plek voor dit event!

BEGRIP KWEKEN

Tulpenbollen planten om letterlijk en figuurlijk begrip te kweken voor reumapatiënten, dat was het thema van het event. En wat Anita Witzier, gastvrouw en Ambassadeur van het Reumafonds niet wist; de tulpenbol werd naar haar vernoemd als blijk van waardering voor haar enorme inzet. Een complete verrassing en een bijzonder moment!

MIDDLE OF NOWHERE

Qua organisatie was het een mooie uitdaging! Er was niets, alles moest worden ingebracht; een grote tent, mobiele toiletten, aggregaten voor de stroomvoorziening, rijplaten, mobiele keukens, water, techniek etc. Uiteraard ook bereikbaar voor minder mobiele reumapatiënten. En tja, ook hier geldt weer; alles is te realiseren met wat creativiteit, lef en de juiste contacten! Ondanks de kou en het herfstachtige weer op die dag, denk ik met een warm gevoel terug aan deze geslaagde dag midden in de polder. En de Anita Witzier tulp is nu te bewonderen op de Keukenhof én in de polder van Middenbeemster!